3 gode råd til dig, der skal starte på gymnasium til sommer

Når du skal starte på gymnasiet, er det en helt ny tid, som byder på en del forskelligheder i forhold til folkeskolen. Af samme årsag er det væsentligt, at du forbereder dig grundigt, før du begynder. Herunder følger en række gode råd til dig, der skal starte på gymnasiet til sommer.

Hvis du starter på gymnasiet til sommer, går du en helt ny tid i møde. Der kommer til at være stor forskel fra folkeskolen til gymnasiet, og det kan derfor være en god idé at forberede dig – eksempelvis stilles der større krav til, at du deltager aktivt.

#1: Sørg for at tage noter

Dit pensum dækker ikke udelukkende det, du skal læse. Det dækker også dét, du får at vide til undervisningen, og det er derfor vigtigt, at du tager noter. Hvis du vil tage gode noter, som du rent faktisk får noget ud af, er det en god idé at sætte dem i system.

 

Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for at navngive dine noter, så de matcher den eksakte dato. Det giver dig bedre forudsætning for at grave dem frem, når du skal til eksamen igen, hvor det er vigtigt, at du læser op. Hvis du ikke har fået taget noter, kan du finde noter, rapporter og analyser hos Inspio.no

#2: Find en gruppe

Det er vigtigt, at du finder en gruppe, som du kan læse sammen med, når du går på gymnasiet. Det skal ikke nødvendigvis være dem, du hygger dig mest med rent socialt. Du bør skelne mellem studiegruppe og festvenner, så det hele ikke bare går op i at have det sjovt.

 

Alligevel bør du være opmærksom på, at der typisk også bliver lavet grupper, som du ikke har nogen indflydelse på. Det er vigtigt, at du forsøger at socialisere dig, når du går på gymnasiet, så du kan med alle. Vær åben overfor alle, så får du mest muligt ud af din tid på gymnasiet.

#3: Husk at nyde din gymnasietid

Selvom det kan virke overvældende at starte på gymnasiet, så forsøg at nyde tiden. Det behøver ikke at være så stressende, som det måske virker til. Hvis bare du husker at læse dine lektier og tage noter, er du nået langt.

 

Din gymnasietid kommer ikke igen, og derfor er det væsentligt, at du husker at nyde tiden. Du vil ærgre dig, når gymnasietiden er slut, hvis du primært har brugt den på at stresse over gymnasier. Husk derfor, at det er en tid, som du skal have gode minder om, når du er færdig.