Eksamensangst: 3 gode råd til dig, der skal til eksamen

Eksamensangst er ganske almindeligt, og der er med sikkerhed flere, der lider af eksamensangst, end du går og tror. Hvis du er en af de uheldige, der begynder at svede ved blot at tænke på et eksamenslokale, følger her en række gode råd til, hvordan du overkommer din eksamensangst.

#1: Sørg for at tage ordentlige noter

Det er vigtigt, at du tager noter igennem undervisningen, samt når du læser lektier. De vil redde dig, når du sidder til eksamen, da du hurtigt kan danne dig et overblik over det stof, du har læst og er blevet undervist i gennem skoleåret.

 

Hvis du ikke har fået taget noter, kan du altid finde noter, rapporter og analyser online – eksempelvis hos Inspos.fi. Der findes også en dansk udgave af siden, hvor du kan finde flere end 20.000 noter, rapporter og analyser, så du altid har noget, du kan læne dig op ad, hvis du har glemt at tage noter undervejs.

#2: Forbered dig mundtligt

Hvis du er nervøs, når du skal til eksamen, kan det være en god idé at øve dig foran spejlet derhjemme. Du kan også slå dig sammen med nogle af dine klassekammerater, så I kan løbe eksamenssituationen igennem sammen og øve jer.

 

Det gør det lidt mindre stressende, hvis du er sikker på, at du ved, hvad du skal sige, når du er til eksamen. Samtidig giver det dig mulighed for på forhånd at vurdere, om der er noget stof, du ikke er ordentligt inde i – og så kan du altid øve dig ekstra på det, så du er så godt forberedt som muligt, når du skal til eksamen.

#3: Tilmeld dig eksamensforberedelse

Det er ikke kun dig, der er nervøs for at gå til eksamen. Det er mere udbredt, end man måske skulle tro. Af samme årsag er der på de fleste gymnasier mulighed for at tilmelde sig et kursus i eksamensforberedelse, som er målrettet dig, der lider af eksamensangst.

 

Her får du en række gode værktøjer, som du kan bruge, når nervøsiteten melder sig. Kurserne bliver hele tiden forbedret, og hvis du ikke kan finde et kursus på dit gymnasium, kan du altid anmode om, at der bliver oprettet ét.

 

Ellers findes der typisk flere kurser hos kommunen, hvor du kan få hjælp til at overkomme din eksamensangst. Du kan som regel finde dem ved at søge på Google eller ved at kontakte din studievejleder, som med garanti kan hjælp dig videre.