Sådan kommer du igennem gymnasiet uden lektielæsning

Når du begynder på gymnasiet, er der en lang række ting, som er anderledes end folkeskolen. Der stilles større krav til dig, da der er ansvar for egen læring. Det betyder, at du får flere lektier for – men det kan faktisk lade sig gøre at gennemføre gymnasiet uden at læse lektier. Se her, hvordan du gør.

Selvom du nok ikke kommer igennem gymnasiet uden at læse lektier overhovedet, er det ikke ensbetydende med, at du er nødsaget til at læse alt, hvad du får for. Der findes masser af måder, hvorpå du kan undgå at læse lektier.

 

Før du beslutter dig for at gennemføre gymnasiet uden at læse lektier, skal du dog være opmærksom på, at det sjældent vil give dig det bedste gennemsnit. Det er derfor på eget ansvar, hvis du forsøger at tage til eksamen uden at have læst lektier.

Tag noter i undervisningen

Meget af det, du skal læse derhjemme, bliver gennemgået i undervisningen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tage gode noter, når du er til undervisning. Det betyder, at du skal sætte dine noter i system, så du har nemt ved at gennemskue dem, når du skal til eksamen.

 

Herudover bør du tage noterne mere seriøst, end du ellers ville have gjort. Hvis de skal gøre op med manglende lektielæsning, skal du sørge for at tage fuldendte noter, som du nemt kan tyde efterfølgende. Det er vigtigt, at du forstår noterne, når du sidder og læser op til eksamen.

Find noter, rapporter og analyser online

Hvis du vil have mulighed for at være deltagende i undervisningen, selvom du ikke har læst lektier, er det muligt, hvis du downloader andres noter, rapporter og analyser. Det kan du gøre mange steder – du kan eksempelvis finde masser af dansk analyser her.

 

De kan gøre det op for manglende lektielæsning, men det er en god idé udelukkende at bruge dem til at tage udgangspunkt i, så du ikke kopierer dem direkte. Du kan også bruge dem som inspiration, hvis du er kørt fast og ikke ved, hvordan du kommer videre.

Du kan formentlig ikke droppe lektierne helt

Selvom det er muligt at gennemføre gymnasiet uden at læse lektier, er det sjældent en god idé. Der bør derfor lyde en opfordring til, at du ikke forsøger at skippe lektierne, hvis du vil have et gennemsnit, der kan føre dig videre til en relevant videregående uddannelse.