Tanker om mit job som handicapmedhjælper vikar

At hjælpe mennesker kan være meget tilfredsstillende og meget livsbekræftende. At arbejde med noget hvor man ved at man har gjort en forskel og gjort andre mennesker glade. Dette er noget af det der kan gøre at et menneske er glad når man går fra arbejde. Et arbejde som Handicaphjælper kan godt for mange lyde som noget der kun handler om at skifte bleer og made gamle mennesker. Dette er dog ikke tilfældet.

Hvad er en Handicapmedhjælper?

At være handicapmedhjælper er et meget givende arbejde, men der er også rigtigt meget ansvar i netop dette arbejde. De fleste mennesker begynder som handicapmedhjælper vikar hvor man lærer alt det man har brug for, for at gå på egne ben indenfor dette fag. Det handler nemlig ikke kun om at pleje gamle mennesker. At være handicapmedhjælper er hvor man sørger for nogle mennesker for en god dagligdag op og stå. Det kan være mange opgaver der skal løses. Man kan komme ud for man skal gå med en handicappet i biografen og hygge sig sammen med vedkommende. Det kan også være man skal hjælpe en med at handle ind eller ordne andre små ting i deres hverdag de ikke selv kan overkomme på grund af deres handicap.

Hvilke oplevelser får man?

Som handicapmedhjælper lærer man nogle rigtig søde mennesker at kende. Oftest får man også et helt nyt syn på hvordan handicappede er og tænker. De er nemlig i mange tilfælde nogle af de gladeste mennesker trods deres handicap. Der er også stor forskel på om man arbejder med psykiske handicappede eller fysiske handicappede. Hvis det er psykisk, vil man opleve en person der ser verdenen på en helt anden måde og danne et godt venskab med denne borger. Dette kan være mennesker som ikke kan kapere at have for mange valg i deres dagligdag, og derfor skal have hjælp til at få faste rammer og kærlighed. Er det derimod fysiske handicappede er det noget lidt andet. Disse mennesker fungerer “normalt” oppe i hovedet, men har noget med deres krop der gør de ikke kan gøre alt selv. Det kan være de ikke selv kan handle ind, ikke selv kan skifte deres sengetøj, ikke selv kan smøre deres mad osv.  Det er være handicapmedhjælper betyder at få en hverdag for handicappede til at blive nemmere.