Tænker du på at starte et liv i provinsen? Læs om fordelene her

Der er forskellige fordele og ulemper ved at bo i byen eller i provinsen. Det kan være, du overvejer at flytte til provinsen, men mangler det sidste skub for at tage det endelig valg. Så kan det være, du skal læse med her, hvor der kommer en række fordele omkring livet i provinsen.

 

Der er færre mennesker

Hvis du er ved at være træt af, at man ikke lige kan tage en tur ned i SuperBrugsen, uden at der er fyldt med mennesker, så kan det være, du bedre vil kunne lide at tage dine shoppingture i provinsen. Her kan du ofte gå ned til den lokale købmand helt uden at møde andre. Man slipper ofte for køen og kommer hurtigere ind og ud. Det kan også være, du holder af at gå tur i naturen, men at der simpelthen ofte er så mange mennesker, at det ødelægger idyllen. Sådan er der nogle, der har det. Hvis du er en af dem, så vil du sikkert kunne nyde at gå i naturen i provinsen. Her vil du igen ofte opleve ikke at møde et eneste menneske, og du kan næsten føle, du har hele naturen for dig selv.

 

Det lokale samfund er en stor del af livet i provinsen

Noget af det, der er hyggeligt ved livet i provinsen, er også det lokale samfund, som har et langt bedre fællesskab end noget af det, du kan finde inde i byen. Hvis du f.eks. overvejer at flytte til Sønderborg, så kan du se læse mere om sjove arrangementer på Byfesten-i-sonderborg.dk. Måske du synes, det kunne være hyggeligt at kunne sige ”hej” til din nabo, eller måske du synes, det kunne være hyggeligt at kende dem, der bor omkring dig. Så kan det godt være, at provinsen er noget for dig.

 

Mere plads

Hvis du flytter fra byen til provinsen, så vil du nok også opleve, at du får langt mere plads. Det kan endda være, at du får din egen lille have, som du kan gøre med, som du vil. Du kan f.eks. lave din egen lille køkkenhave eller anrette en stor græsplæne, hvor der er plads til gode fester om sommeren. Det kan også være, du drømmer om en fed terrasse, hvor der kan sættes en grill op, og hvor alle dine venner kan samles om et godt måltid. Det er ikke altid noget, man har mulighed for, hvis man bor inde i byen.