4 Gode råd til at finde de rigtige folk til din virksomhed

Står du med et håndværkerfirma, men har svært ved at finde de rigtige folk til dit arbejde? Så er den artikel muligvis interessant for dig. Her kommer vi med 5 gode råd til dig, som har svært ved at finde de rigtige folk til dine stillinger.

 

  1. Fokuserer på at være en god leder

 

Uanset om du er maler og har et malerfirma, tømmer og har er tømrerfirma eller noget helt andet, så er det meget vigtigt, at du fokuserer på at være en god leder. Vær et godt forbillede for dine ansatte og sæt dagsordenen i din virksomhed. Det vil både gøre din ansætte gladere og dermed øge sandsynligheden for at de bliver i dit firma, samt sprede ordet om at du er en god leder, hvilket vil gøre det nemmere for dig at ansætte nye folk i din virksomhed.

 

  1. Gør brug af referencer når du ansætter

 

Når du har en person til jobsamtale, så gør brug af de referencer, som personen har på sit CV. Vi kan alle sammen sælge os selv til en jobsamtale som disciplinerede, hårdtarbejdende, osv., men ved at tage en snak med nogle af de virksomheder, som tidligere har ansat en person kan du typisk få et væsentligt bedre billede af hvordan personen er på en arbejdsplads.

 

  1. Fokuser på at holde på de gode medarbejdere

 

Har du nogle medarbejdere, som bare er vildt dygtige og gode, så er det vigtigt, at du fokuserer på at beholde disse. Gode medarbejdere har tit mange muligheder og kan derfor bedre være i stand til at søge mod en ny arbejdsplads, hvis de ikke er tilfredse der hvor de befinder sig. Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på, at beholde disse medarbejdere, så de ikke ender med at tage til en af dine konkurrenter.

 

  1. Fokuser på dine lærlinge

 

Lærlinge er mennesker, som først lige er ved at træde ind på arbejdsmarkedet, og kan derfor være en perfekt mulighed for dig til at skabe en loyal og dygtig medarbejder. Når du har en lærling er det derfor vigtigt, at du fokuserer på at skabe gode rammer for lærlingen og giver lærlingen lyst til at fortsætte i din virksomhed, når han eller hun ikke længere er en lærling.

Lær mere om hvorfor og hvilke fordele der ved at ansætte en lærling i din virksomhed, besøg tec.dk